ساخت غذای مصنوعی بجای خون برای زالوی طبی بومی گیلان منطبق با شرایط آب و هوایی گیلان توسط دکتر حمید علاف نویریان عضو هیات علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان با همکاری آقای عباس ترابیان دانشجوی دکتری شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان، دکتر هانیه رستم زاد عضو هیات علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان و آقای حسین پیامبرپی انجام شد.
با مطالعه منابع در دسترس و تجارب موجود در زمینه ساخت غذای جایگزین خون برای زالو و با بررسی نیازمندیهای غذایی زالوی طبی بر اساس مطالعه خوراک اصلی زالو یعنی خون و جایگزینهای طبیعی خون در مراحل مختلف زندگی زالو، ترکیب بدن و تجزیه تقریبی خوراکهای زالو و نیز بدن زالو به شناخت ترکیبات سازنده بدن و نیز نیازمندیهای غذایی زالو پرداخته شد و در مرحله بعد به شناسایی منابع تهیه مواد اولیه ساخت غذا که شامل اسیدهای آمینه، مواد معدنی ، ویتامین ها و سایر عناصر ضروری ساخت جیره بود اقدام شد. سپس به شناسایی جایگزین های طبیعی مواد مورد نیاز ساخت جیره اقدام شد و در نهایت بر اساس نیازمندی غذایی تشخیص داده شده برای زالو اقدام به ساخت فرمولهای آزمایشی برای تغذیه زالو گردید. جیرههای تولیدی بر اساس قابلیت و مطلوبیت پذیرش توسط زالو، قابلیت هضم و جذب، فاکتورهای رشد و نمو ، بقا و زادآوری مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و نهایتا مناسبترین فرمول حاصل شده برای مقایسه با خون مورد استفاده قرار گرفت. با توجه به اینکه دادههای این تحقیق کاملا تجاری بوده، امید است امکان استفاده آسان و کاربردی آن را برای مراکز تحقیقاتی مربوطه و دست اندرکاران تکثیر، پرورش و نگهداری زالوی طبی فراهم شود.