معرفی دانشکده منابع طبیعی

31 08 2018
کد خبر : 4056563
تعداد بازدید : 35

 

دانشکده منابع طبیعی در سال ۱۳۶۳ ابتدا با نام آموزشکده کشاورزی و منابع طبیعی تاسیس شد و با تایید وزارت فرهنگ و آموزش عالی به عنوان یکی از زیر مجموعه های دانشگاه گیلان با پذیرش ۱۲۰ نفر دانشجو در سه رشته تحصیلی: منابع طبیعی، امور زراعی و امور دامی در مقطع کاردانی و با همکاری ۷ نفر عضو هیات علمی شروع به کار کرد.
در سال ۱۳۷۱ با تغییراتی که در سرفصل دروس توسط شورای عالی برنامه ریزی وزارت متبوع صورت گرفت، سه رشته مذکور به ترتیب به تکنولوژی جنگلداری، تکنولوژی تولیدات گیاهی و تکنولوژی امور دامی تغییر نام یافتند. این دانشکده در بدو فعالیت دارای دو ساختمان مجزا به صورت استیجاری و اهدایی جهت انجام امور آموزشی و اداری بوده است. پس از گذشت ده سال و در پی اجرای پروژه‌های عمرانی، این دانشکده از سال ۱۳۷۵ به مکان فعلی در زمینی به مساحت ۵/۱۳هکتار در شهرستان صومعه سرا انتقال یافت. فضای فیزیکی موجود شامل ساختمان های آموزشی و اداری به مساحت ۵۳۰۰ متر مربع و ساختمان های جانبی به مساحت ۲۵۰۰ متر مربع (جمعا ۷۸۰۰ متر مربع) است.
در سال ۱۳۶۶ اولین دوره کارشناسی پیوسته جنگلداری و در سال ۱۳۷۶ اولین دوره کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولیدات دامی دایر شد. در سال ۱۳۷۸ رشته مهندسی جنگلداری از دانشکده کشاورزی و رشته مهندسی شیلات از پردیس انزلی به این دانشکده انتقال یافت.
دانشکده منابع طبیعی در سال ۱۳۷۵ در مقطع کارشناسی شیلات، در سال ۱۳۸۴ در کارشناسی محیط زیست و در سال ۱۳۸۷ نیز در کارشناسی مرتع و آبخیز داری اقدام به پذیرش دانشجو نمود.

دوره کارشناسی ارشد جنگلداری در سال ۱۳۷۶، کارشناسی ارشد شیلات ۱۳۸۵، کارشناسی ارشد محیط زیست در سال ۱۳۹۲ و کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آبخیز گرایش سیلاب و آبخیز نیز در سال 1400 راه اندازی گردید.

دوره دکتری جنگلداری در سال ۱۳۸۸ و دکتری شیلات در سال ۱۳۹۳ راه اندازی شد و دوره دکتری جنگلداری پردیس بین الملل دانشگاه نیز در سال ۱۳۹۲ اقدام به پذیرش دانشجو نمود.

در حال حاضر چهار گروه آموزشی ذیل مشغول به فعالیت هستند :

گروه آموزشی جنگلداری: پذیرش دانشجوی مهندسی جنگلداری در مقاطع کارشناسی – کارشناسی ارشد – دکتری

گروه آموزشی شیلات: پذیرش دانشجوی مهندسی شیلات در مقاطع کارشناسی   – کارشناسی ارشد- دکتری

گروه آموزشی محیط زیست: پذیرش دانشجوی مهندسی محیط زیست در مقاطع کارشناسی- کارشناسی ارشد

گروه آموزشی مرتع و آبخیرداری : پذیرش دانشجوی مهندسی مرتع و آبخیز داری در مقطع کارشناسی  - کارشناسی ارشد

 

توانمندی ها:
این دانشکده توانایی ریشه یابی، شناسایی و حل مشکلات مربوط به مسایل منابع طبیعی، جنگلداری، شیلات و آبزیان، محیط زیست و مرتع و آبخیزداری را در سطح ملی و منطقه ای و بین المللی داراست.


ظرفیت ها:
این دانشکده از پتانسیل خوبی جهت تربیت دانشجویان خارجی و بین المللی برخوردار است. انجام مطالعات مشترک بین المللی با کشورهای مختلف جهان در زمینه منابع طبیعی و حفظ محیط زیست را می توان از دیگر ظرفیت های این دانشکده برشمرد.

 

 


خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

09 03 2024

مراسم هفته منابع طبیعی و کاشت نهال در دانشکده

مراسم هفته منابع طبیعی به مناسبت روز آموزش، پژوهش و فناوری در روز شنبه، 1402/12/19 با حضور دکتر محمدی، رئیس جهاد کشاورزی گیلان، دکتر رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، دکتر عباسی مژدهی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، روسای دانشگاه های شهرستان صومعه سرا و مسئولین، مدیران و کارشناسان بخش های اجرایی و تحقیقاتی استان در دانشکده منابع طبیعی برگزار گردید.  در ابتدای این مراسم، دکتر نقدی رئیس دانشکده منابع طبیعی بر لزوم پژوهش و انجام تحقیقات بنیادی به منظور اتخاذ تصمیمات منطقی و معقول در راستای دستیابی به توسعه پایدار در منابع طبیعی تاکید نمودند. ایشان تهیه و اجرای طرح جایگزین برای مدیریت جنگل‌های شمال و ابلاغ آن در برنامه هفتم را یکی از خواسته‌های اکثریت جامعه دانشگاهی دانست. رئیس دانشکده منابع طبیعی بیان کردند: اجرای برنامه‌های مدیریتی جنگل یک کار تخصصی است و برنامه های دولت در این راستا باید طوری هدایت شود که مدیریت جنگل زیر سوال نرود. دکتر نقدی با بیان اینکه توسعه زراعت چوب به عنوان یک آلترناتیو جایگزین برای پاسخگویی به نیاز جامعه به چوب و در راستای کاهش فشار به جنگل‌های طبیعی است، افزود: اهمیت و جایگاه جنگل‌های دست کاشت و زراعت چوب در ایجاد فرصت‌های شغلی همراه با تولید پایدار چوب و نقش جنگل‌کاری‌ها در بحث خدمات اکولوژیک به خصوص ترسیب کربن برای همه ما آشکار و روشن است.  در ادامه مراسم، دکتر مازیار رضوی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان به موضوع سیاستگذاری در ارتباط با مدیریت منابع طبیعی در دو دهه گذشته پرداختند و با اشاره به جنبه های حقوقی صیانت و حفاظت از عرصه های طبیعی بر لزوم اجرای قوانین در این رابطه تاکید نمودند.  دکتر صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، سخنران بعدی این مراسم بود. دکتر محمدی ضمن اشاره به ظرفیت های مناسب استان در راستای توسعه زراعت چوب در برنامه هفتم و برنامه ریزی جهت تحقق اهداف در پویش مردمی کاشت 1 میلیارد درخت، بر لزوم آماده سازی زیرساخت های لازم برای افزایش تولید نهال و استفاده از ظرفیت های نهالستان های استان تاکید نمودند.  در ادامه، سخنرانان به ایراد مباحثی درباره مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی، اثرات تغییرات اقلیمی بر وضعیت موجود جنگل های هیرکانی، بررسی جنگل های کاری های صنوبر در استان گیلان، معرفی میراث جهانی جنگل های هیرکانی، شاه بلوط، و زراعت چوب پرداختند.  در انتهای مراسم نیز، چند اصله نهال در محوطه دانشکده غرس گردید. 

05 03 2024

کسب جایزه علمی پنجمین جشنواره دکتر ابریشم چیان توسط دانشجوی دانشکده

مراسم ملی تکریم و الگوسازی مرحوم دکتر ابریشم چیان خیّر نیک اندیش دانشگاه ساز، همزمان با پنجمین دوره جایزه علمی ایشان با حضور پرشور دانشجویان و استادان دانشگاه های گیلان و علوم پزشکی گیلان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم با بیان اینکه خیلی از خیرین در ابتدا با مدرسه سازی و بیمارستان سازی در کارهای خیرخواهانه مشارکت داشتند گفت: مرحوم ابریشم چیان از خیرین دانشگاه ساز بود که لطف بسیار بزرگی در حق جامعه آموزشی انجام داد. شایان ذکر است در این مراسم پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری توسط رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان قرائت شد و در پایان نیز از برگزیدگان پنجمین دوره جایزه علمی دکتر ابریشم چیان و برندگان مسابقه مقاله نویسی با محوریت این خیّر نیکوکار دانشگاه ساز تجلیل به عمل آمد. خانم فاطمه علیزاده لامخی دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات دانشکده، یکی از برگزیدگان این جشنواره بودند که در مراسم فوق از ایشان تجلیل بعمل آمد. این موفقیت را به ایشان و گروه شیلات دانشکده تبریک عرض می نماییم.  لینک خبر کامل   

05 03 2024

ترجمه کتاب "تجزیه و تحلیل و گزارش حوادث در جنگل داری توسط اعضای هیات علمی دانشکده

کتاب "تجزیه و تحلیل و گزارش حوادث در جنگل داری" توسط دکتر رامین نقدی، دکتر مهرداد نیکوی (اعضای هیات علمی گروه جنگلداری دانشکده) و دکتر علیرضا قمی معتضه ترجمه و توسط مرکز نشر دانشگاه گیلان منتشر شد.  ارگونومی جنگل که مطالعه تناسب کار با کارگر در محیط کار در جنگل است، تاکنون در کشورهای در حال توسعه به دلایل مختلفی از جمله کمبود منابع انسانی و مالی نادیده گرفته شده است. جنگلداری به عنوان یکی از خطرناک ترین شغل ها با حوادث زیاد و بیماری های خطرناک شناخته می شود. زیرا همگام با توسعه مکانیزاسیون در بهره برداری جنگل، به موضوع ایمنی، تندرستی، رفاه و بازدهی کارگران توجه کافی نشده است. هدف از ترجمه این کتاب، کمک به توسعه برنامه های آموزشی در راستای ارتقای دانش ارگونومی جنگل همراه با افزایش انگیزه در پژوهشگران و محققان جنگلداری به مطالعه محیط های کاری متنوع در جنگلداری و تاثیر آن ها بر سلامت و ایمنی کارگران جنگل است.  این کتاب از سری کتاب های انتشارات فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) بوده که در ده فصل به مباحثی چون: حوادث جنگلداری، مسئولیت پذیری، افراد ذینفع در حوادث جنگلداری، قوانین و مقررات مربوط به حوادث، سلامت و کارگران، تجزیه و تحلیل حوادث و ... می پردازد. 

25 12 2023

ترجمه کتاب «راهنمای جیبی نگارش علمی در تحقیقات آبزی پروری» توسط عضو هیات علمی گروه شیلات

کتاب «راهنمای جیبی نگارش علمی در تحقیقات آبزی پروری» ترجمه دکتر میرمسعود سجادی استاد گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی در 122 صفحه توسط انتشارات دانشگاه گیلان منتشر شد. مولف کتاب رودریگ یوسا که تجربه و سابقه کار در زمینه های تخصصی تحقیق، توسعه و مدیریت پروژه و برنامه ریزی آبزی پروری در سازمان های تحقیقاتی بین المللی در آمریکای شمالی، آسیا و آفریقا را دارد و همچنین سردبیری مجلات علمی معتبر آبزی پروری را برعهده داشته است، در این کتاب مطالب مهم مربوط به بهبود نگارش علمی و ابزارهای لازم جهت نگارش مقالات مختلف تحقیقاتی را در اختیار پژوهشگران آبزی پروری قرار می دهد. اهمیت و ضرورت نگارش علمی در تحقیقات آبزی پروری، افراد واجد شرایط نگارش، ویژگی های نگارش خوب و مناسب، اصول نگارش علمی، اخلاق در نگارش علمی، اصالت تحقیق، سرقت ادبی، رعایت اصول اخلاقی در برابر حیوانات، نحوه نگارش پیش نویس مقالات با داوری تخصصی، فرآیند ارسال پیش نویس مقالات به مجلات معتبر علمی، نحوه تهیه و ارائه پاسخ به نظرات داوران و سردبیر، اصلاح پیش نویس مقاله، نگارش گزارش تحقیقاتی، تهیه چکیده کنفرانسی، نگارش مقالات کاری و کنفرانسی و مقالات مجلات عمومی از جمله مباحث مهمی هستند که به تفصیل و به طور گام به گام در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته اند.  برای دانلود فایل این کتاب و همچنین سایر کتاب های الکترونیک دانشگاه گیلان کلیک کنید  

23 12 2023

تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور منعقد شد

تفاهم نامه همکاری های پژوهشی و مطالعاتی به منظور مدیریت حوزه آبخیز و راه اندازی مزرعه آموزشی -  پژوهشی بین دانشگاه گیلان و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به امضای دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان و دکتر عباسعلی نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور رسید. در راستای این تفاهم نامه، جلسه ای با حضور دکتر نجفی رئیس دانشگاه گیلان، دکتر شعبانیان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و دکتر رضوی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در روز پنجشنبه مورخ 1402/9/30 در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان برگزار گردید. در این نشست پیرامون ایجاد باغ گیاه شناسی درختان هیرکانی، ارسبارانی و زاگرس در دانشکده منابع طبیعی، مکان یابی برای راه اندازی باغ گیاه شناسی در سطح استان، انجام طرح تفصیلی اجرایی  جنگل های هیرکانی توسط دانشگاه گیلان، ایجاد مزرعه آموزشی – پژوهشی(جنگل آموزشی – تحقیقاتی) در زمینی به مساحت حدود 430 هکتار در سری 2 زراعت چوب هفت دغنان بحث و مورد تفاهم طرفین قرار گرفت.